Přípravný zápas s MFK Skalica

20.08.2014 20:09

Další kvalitní utkání odehráli borci naší starší přípravky na hřišti v Miloticích. Hrálo se 3 x 20 minut  systémem 7+1 podle nových pravidel, kdy se auty mohou vhazovat, ale i rozehrávat nohou.

Viz stránky KMOFS:

__________________________________________________________________________________________________________________________

Nový ročník 2014/2015

 odstartuje o nadcházejícím víkendu a přináší sebou několik změn. Po vzoru krajských přípravek a snaze po sjednocení pravidel přistupujeme i my ke změnám, které posunou zase spád hry trochu dopředu.

Hra brankáře:

1. Brankář nesmí z pokutového území přes půlící čáru, při rozehrávce ani ze hry, přehodit nebo překopnout míč (často se stávalo, že při rozehrávce vrátil spoluhráč ihned míč brankáři a ten odstřelil míč na soupeřovu branku, kde čekal připravený útočník). Může si míč vyvést mimo vápno a stává se hráčem, který může rozehrát klidně i přes půlící čáru.

2. Brankář smí rozehrát míč tímto způsobem      

  1. výhozem rukou,       
  2. nohou s vyjetím mimo pokutové území (klidně, ať si zaútočí a dá třeba branku),       
  3. nohou s rozehrávkou na vlastní půlce (odpadne pro brankáře stresující situace, kdy všichni na něj křičí, a výsledkem je chyba vystresovaného brankáře).

Autové rozehrání:

1. Rukou

2. Nohou

3. Sám se může rozhodnout, že z místa, kde je aut, může vyjet a hrát

Co si od těchto změn slibujeme? Rychlejší spád, větší koncentrace hráčů, odstranění zbytečných soubojů v blízkosti lajny a především zkvalitnění hry v podobě přesných rozehrávek, zlepšení kreativity u kluků, kteří si rozhodnou sami, jaký způsob rozehrávky si zvolí.

______________________________________________________________________________________________________

Výsledek:

MiRaVa : MFK Skalica

5:3

Branky: Vacula-2, Mišík-2, Beneš-1

Sestava: Slovák, Mišík, Vacula, Krist, Gasnárek, Šural, Beneš, Procházka, Brhel, Škrovánek.