Tvrdonice 11.4.2015

12.04.2015 10:17

        Tak a máme za sebou druhé kolo jarní sezóny. Autobus ve 12.00 hod odvezl hráče mladších i starších žáků na hřiště soupeře do Tvrdonic. Jelikož se tohoto klání zúčastnil pouze jeden hráč starších žáků, jeli s náma na pomoc i kluci z přípravky.Starší žáci z Milotic měli svůj vlastní zápas a kluci z Vacenovic nechávají tuto sezónu bez důvodu své spoluhráče bez pomoci. 

        Výkopem v 13.30 začalo utkání mladších žáků, kluci hned od začátku začali hrát pěkný fotbal, spolupráce s přípravkou jim svědčí. Přesnými nahrávkami mezi sebou a zakončením akce začal míč končit v soupeřově brance. Opět se blýskl David Sukup, který týmovou práci dovedl do branky 4x, početně silnějšímu mužstvu Tvrdonic se nepodařilo proniknout do naší branky a další góly Ondry Krista a Šimona Ondroucha (2x) přinesly našemu družstvu další 3 body do soutěže z hezkým výsledkem 1:7.

        Po krátké pauze a převleků našich hráčů do jiných dresů byl odpískán začátek zápasu starších žáků. Při nástupu kluků z Tvrdonic nám rodičům zatrnulo, protože tělesné dispozice těchto hráčů převažovali značně ty naše. Měli jsme pocit, že hrajeme s dorostem. Pro porovnání - jejich největší žák měřil 183 cm a náš nejmenší hráč měřil 138 cm!!. Naši kluci se ale nezalekli a vrhli se do boje. Zápas se odehrával převážně na naší straně, každé překročení půlky bylo povzbuzováno našim aplausem. I když do naší branky postupně napadalo 11 gólů, Honza Horáček svými výbornými zákroky zabránil ještě horšímu skóre. Sice nám utkání nepřineslo žádný bod, ale pochvalu si kluci zaslouží.

        Bezva atmosféra mezi rodiči i hráči, rozehřáté sluníčko nám dodalo energii do dalších zápasů. I když rozjetí jarní sezóny je nedostatkem starších žáků a současnou absencí nových trenérů trochu komplikované, věříme že tuto sezónu zvládnem. Řeči, že se naše družstva rozpadají, se nezakládají na pravdě. Odlákávání kluků tímto způsobem je ubohé a ten, kdo je z pusy pouští, by si měl sáhnout do svědomí, což je asi pro někoho nemožné.

       Naštěstí mají kluci kolem sebe ještě pár lidí, kterým na nich záleží a snaží se jim pomoc. Ceníme si snahy Pavla Vaculy ukoučovat přípravku i naše kluky, k tomu hrát ještě kraj. Děkujeme za jeho telefonní paušál při obvolávání veškerých fotbalových záležitostí.Časově náročná práce zaslouží všem určitě pochvalu. 

 autor: Hana Šupálková